Nálam is szokott az lenni, hogy kinyitom a hűtőt és majdnem üres. Ilyenkor elkap egy nyomasztó érzés, főleg ha az ember éhes. De az emberi leleményesség sosem elhanyagolható tényező.
Lássuk mit lehet összehozni egy maroknyi alapanyagból, és egy maroknyi talpraesettségből. Ezekben a bejegyzésekben nem az lesz a célom hogy, frappánsnál frappánsabb ételek mutassak be, hanem hogy, tényleg nagyon kevés hozzávalókból egy laktató ételt lehessen készíteni.
Tojásos-baconös szendvics :
(forrás: GoodFood)
1 Zsemle v. Ciabatta
2 tojás
3 szelet füstölt szalonna v. tarja
3 dkg vaj ( legjobb tea vajjal )
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
bármilyen apróra vágott zöldség ( snidling, paradicsom, paprika stb. )
1 ek tej
Első lépés :
A kis kockákra vágott vajat dobjuk egy kisebb lábosba, ha kellően kiolvadt adjuk hozzá a felvert tojás. Amikor elkezd összeállni, húzzuk le a tűzről és keverjük tovább, majd tegyük vissza. Ezt háromszor ismételjük meg. Ettől lesz a tojás rántottánk selymesebb és lágyabb. Keverjünk hozzá az apóra vágott zöldséget, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a fokhagymát és a tejet. Keverjük jól össze.
Második lépés :
Szalonna vagy tarja szeleteket süssük át szárazon egy serpenyőben, ízlés szerint roppanósra, vagy zsírósabbra saját szájízünk szerint. Vágjuk fel a zsemlét tegyünk egy réteg rántottát közé a szalonnát, majd még egy réteg rántottát. Tehetünk rá paradicsom karikákat, paprika karikákat, csemege uborkát, ez már csak a hűtőn múlik. :)