HTML

This Is Good For You

Receptek, praktikák, hírek a gasztro világából.

Archívum

Hűtő túra, amikor már majdnem üres. Első felvonás.

2012.03.16. 13:44 Lad1slav

 Nálam is szokott az lenni, hogy kinyitom a hűtőt és majdnem üres. Ilyenkor  elkap egy nyomasztó érzés, főleg ha az ember éhes. De az emberi leleményesség sosem elhanyagolható tényező. 

 Lássuk mit lehet összehozni egy maroknyi alapanyagból, és egy maroknyi talpraesettségből. Ezekben a bejegyzésekben nem az lesz a célom hogy, frappánsnál frappánsabb ételek mutassak be, hanem hogy, tényleg nagyon kevés hozzávalókból egy laktató ételt lehessen készíteni.

 Tojásos-baconös szendvics :

(forrás: GoodFood)

 1 Zsemle v. Ciabatta

 2 tojás

 3 szelet füstölt szalonna v. tarja

 3 dkg vaj ( legjobb tea vajjal )

 só, bors, fokhagyma ízlés szerint

 bármilyen apróra vágott zöldség ( snidling, paradicsom, paprika stb. )

 1 ek tej

Első lépés

 A kis kockákra vágott vajat dobjuk egy kisebb lábosba, ha kellően kiolvadt adjuk hozzá a felvert tojás.  Amikor elkezd összeállni, húzzuk le a tűzről és keverjük tovább, majd tegyük vissza. Ezt háromszor ismételjük meg. Ettől lesz a tojás rántottánk selymesebb és lágyabb. Keverjünk hozzá az apóra vágott zöldséget, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a fokhagymát és a tejet. Keverjük jól össze.

Második lépés

 Szalonna vagy tarja szeleteket süssük át szárazon egy serpenyőben, ízlés szerint roppanósra, vagy zsírósabbra saját szájízünk szerint. Vágjuk fel a zsemlét tegyünk egy réteg rántottát közé a szalonnát, majd még egy réteg rántottát. Tehetünk rá paradicsom karikákat, paprika karikákat, csemege uborkát, ez már csak a hűtőn múlik. :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisgoodforyou.blog.hu/api/trackback/id/tr504320220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patikaisó · http://patikaisox.hu/ 2012.03.17. 15:11:42

Egészséges ételhez használjon tiszta sót!
süti beállítások módosítása